Blog van een conflictbegeleider

5 goede gewoonten voor een heerlijke zomer

Lekker buiten zijn
Lekker buiten zijn
10-07-2024 12:53

Zin in een heerlijke zomer?
Dat kan.
Want je kunt daar best zelf een beetje in sturen!
Ontwikkel goede gewoontes: those
 are a joy forever.  

Zoals deze:


1. Zie het goede in alles en skip de rest

We luisteren en kijken allemaal selectief. Maar selecteer je het positieve, of het negatieve? 

Sommige mensen zijn super gefocust op wat er niet klopt en wie er niet deugt. En pompen dit graag rond in hun omgeving. 'Ja toch?' 'Niet dan?' 'Zie je wel?'

 

Je snapt al wat er gebeurt.
H
un brein verzamelt steeds meer negatieve data en ze worden vanzelf elke dag een beetje banger, bozer en verdrietiger. (Is  het je wel eens opgevallen hoe vrolijk kinderen zijn?

Hun brein is nog niet zo vervormd door het negatieve denken.)


Nou propageer ik niet om als een kip zonder kop over alle negatieve terugmeldingen heen te leven. Ontvang vervelende gebeurtenissen en mislukkingen in je hart (= bewust), vraag je af of je er iets mee moet, en laat het dan gaan. Richt je gewoon zo snel mogelijk weer op het goede en positieve. Geniet zoveel mogelijk en verspreid je eigen blije ripple. Daarmee ben je een lichtpuntje voor iedereen om je heen.   

 

2. Praat jezelf omhoog in plaats van omlaag

Waarom zou je in godsnaam jezelf omlaag halen? Wie is daarmee gediend? He-le-maal niemand. Het is een slechte gewoonte, net als teveel snoepen of drinken. Glimlach liever naar je spiegelbeeld, complimenteer en bemoedig jezelf. Je hoeft echt niet perfect te zijn om van jezelf te houden. Je bent leuk zat!

 

3. Ga wat doen!

Van actie krijg je goeie zin. Hup, weg die telefoon, en schrijf die sollicitatiebrief, ga lekker ouderwets met je kleine nichtje naar het zwembad, of bel die vriend op!

Denk minder en doe meer: daar slaap je heerlijk op!

 

4. Doe zoveel mogelijk wat je wil

Yep, gewoon zoveel mogelijk doen wat jij leuk en belangrijk vindt, daar is helemaal niks mis mee. Het kan niet altijd, maar het is  gewoon een heel goed streven.

Waarom? Omdat je er blij en gelukkig van wordt. Wil je dat? Laat dan niemand jou vertellen dat het om iets anders zou gaan.

 

5. Geef nooit op

Ik las ooit: succes is niets anders dan één keer vaker opstaan dan je gevallen bent. Vond ik een goeie. Als je iets graag wil, en je benadeelt er niemand mee, geef dan niet op. Zodat alle moeite die je er al in stopte niet voor niks is geweest.

Vraag hulp indien nodig; investeer in je leerproces, ga ervoor.  Maak je er niet druk over dat het moeite kost. En je mag er lekker zolang over doen als het duurt. Des te groter je trots als het uiteindelijk lukt. Bij anderen komt ook niet alles aanwaaien hoor; gun jezelf je eigen battles! 

Fijne zomer!

aleXandra en paul

 

 

 

Nee-Zeggen Cover-3

Moeite met nee zeggen?
Download het gratis E-book 'Nee zeggen voor Empaths' en ontvang mijn blogs in je mail  

 

 

reacties  0 reacties reageren
« vorige volgende »