Blog van een conflictbegeleider

'Mindfulness in Actie', oprichting van een Amsterdams Samenwerkingsverband

'Mindfulness in Actie', oprichting van een Amsterdams Samenwerkingsverband
14-02-2012 18:07

Zo leuk, ik moet het even kwijt op mijn blog. 

Met een stel leuke, inspirerende vrouwen hebben we de handen in elkaar geslagen om samen workshops te geven in organisaties over mindfulness in actie. Over zaken als omgaan met stress en conflict, mindful eten en drinken, een vitaliserende, duurzame leef- en werkomgeving creeren en mindful zingen cq stemgebruik. Vanuit een wakkere houding en liefdevol werken met wat is, ontstaat op alle nivo's rijkdom. Zoiets moois! 

 

Wie mij beter kennen weten dat ik al zo'n 20 jaar met meditatiebeoefening bezig ben en daarbij altijd gezocht heb naar wegen om dit aspect te integreren in mijn dagelijks leven en werk. Een bedrieglijk eenvoudige uitdaging, die inspanning blijft kosten en blijft inspireren. De Shambhala-Boeddhistische leraren Chogyam Trungpa Rinpoche (1984†) en diens zoon Sakyong Mipham Rinpoche stimuleerden mij hiertoe. Hun visie op de verlichte samenleving is bemoedigend en het pad dat zij aanlichten van grote praktische waarde. Ik heb de indruk dat steeds meer mensen doordrongen raken van de waarde van deze en vergelijkbare andere spiritueel humanistische leringen. Klaarblijkelijk is de tijd er rijp voor. 


Vandaar dat ik nu dan plotseling een paar ladies om me heen heb die een vergelijkbare weg lijken te zijn gegaan. Die ook een down to earth mindfulness uit willen dragen. Heerlijk! Ik wens ons geluk. En jou ook. Mocht je geinteresseerd zijn in mindfulness of een inspiratiedag voor jouw team, bel voor informatie of kijk eens op onze kakelverse Facebook pagina en laat een comment achter. Vinden wij leuk!   


p2130750.jpg
reacties  0 reacties reageren