De Vrijplaatscoach. Van Conflict naar Groei. - <h2>Paul J.M. Sträter (1946)</h2>

Paul J.M. Sträter (1946)

Paul J.M. Sträter (1946)

In mijn lange carrière als directielid van het Ignatius Ziekenhuis - nu Amphia geheten - in Breda (15j), het organisatieadviesbureau Domesta (10j) en mijn eigen bedrijf Human Basics (10j), heb ik enorm veel ervaring opgedaan met de boven- en onderkant van het werkveld en de maatschappij. Qua opleidingen heb ik de Hogere Hotelschool gedaan en later tijdens werk Gezondheidsmanagement en Systeemkunde. Daarnaast ook trainingen op het gebied van communicatie, psychologie en spiritualiteit. Ook in mijn persoonlijk leven heb ik niet te klagen over levenservaring. Ik ben vader van 4 kinderen, opa, 25 jaar getrouwd geweest en nu alweer meer dan 25 jaar gelukkig samenwonend in Amsterdam (al blijf ik Brabander in hart en nieren).  

 

Als pionier op het weinig ontwikkelde gebied van psychosociale arbeidsbelasting heb ik - samen met Alexandra - schitterende resultaten behaald bij kwetsbare doelgroepen: werknemers die tussen de wal en het schip dreigden te geraken als gevolg van problemen op meerdere levensterreinen. Ik heb daarbij altijd een uiterst eenvoudige en helende gedragslijn uitgedragen: ontspan en wees vriendelijk en verantwoordelijk naar jezelf toe, daar bouw je een goed leven mee op.

 

Momenteel voel ik me een ‘vrije werker’: ik werk omdat ik daar veel plezier, zingeving en bevrediging uit haal. Ik vind het prettig om mensen te helpen met de door mij opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van omgaan met werkdruk, werkstress en (loopbaan)crises. Ik werk op een lichte, ontspannen en neutrale manier, met mijn eigen beproefde werkvormen aan gezond zelfmanagement, met respect voor natuurlijke principes.

 

Mijn hart ligt bij leiderschapscoaching. Liefst sta ik naast mensen die voor grote werk-en levensovergangen staan. Gezien mijn leeftijd begeleid ik de laatste jaren 60+-ers. 
 

linkedinprofiel