De Vrijplaatscoach. Van Conflict naar Groei. - <h2>Alexandra (Sanne, San) van Smoorenburg (1963)</h2>

Alexandra (Sanne, San) van Smoorenburg (1963)

biografie Alexandra van Smoorenburg
biografie Alexandra van Smoorenburg

In mijn carrière heb ik behoorlijk wat krullen gemaakt: van tentoonstellingsmaker (ik ben van huis uit kunsthistoricus) naar communicatiemedewerker, naar (biodynamisch) lichaamsgericht therapeut, naar coach/counselor. Samen met Paul Sträter ontwikkelde ik van 2001 tot 2007 de eerste contouren van de Vrijplaats®, een integraal begeleidingsconcept voor werknemers met meervoudige problematiek. In de jaren daarna scherpte ik het concept en de methode verder aan tot de huidige transformatieve conflict- en lifecoachingmethode. 


Blijven kijken, voelen en leren 

Ik ben van de persoonlijke ontwikkeling en zal daar wrs altijd mee doorgaan. Momenteel volg ik trainingen in Pranic Healing, Arhatic Yoga en Spiritual Guidance (vgl geestelijke verzorging). Ook laat ik me inspireren door een business coach. Afgelopen jaren volgde ik trainingen in Tafelopstellingen, Hypnose, Appreciative Inquiry en meer. Ik ben niet zozeer religieus als wel spiritueel. Daartoe laat ik me al zo'n 30 jaar inmiddels inspireren door het Boeddhisme, het Soefisme en het Taoisme. Hoewel ik erg hou van vrolijkheid en reuring, zijn stilte en zelfreflectie voor mij de basis van waaruit ik leef en werk.  

 

Mijn kijk op conflict 

Ik heb een praktische en hoopvolle kijk op conflict. Waar ik vroeger dacht dat het conflict vermeden en gesust moest worden om de vrede te bewaren, weet ik nu dat het een bron van waardevolle informatie is, die je kunt gebruiken om je leven beter, interessanter en gemakkelijker te maken! Natuurlijk komt het nooit uit, maar het komt wel altijd precies op het juiste moment!   

 

Mijn motto
Mijn motto is dat het vermogen om goed met conflict om te gaan van elk gewoon mens een levenskunstenaar maakt. Ik vind het fantastisch om dat proces te faciliteren. Mensen bij hun eigen kracht brengen maakt mij gelukkig.

Ik hoop je te ont-moeten, 

met hartelijke groet, 

AleXandra van Smoorenburg

 

Nog meer lezen? Hier een uitgebreid interview met mij door Brenda Serrée, van Bewust Amsterdam.