Re-integratiebegeleiding bij een grote overgang Amsterdam

Re-integratietraject bij een grote overgang

Re-integratietraject bij een grote overgang

Van binnenuit je leven weer in flow brengen

Wie zich te midden van grote veranderingen bevindt, kan flink onzeker worden. Je bent niet meer wie je was, maar wie ben je nog wel? En wie en wat kun je nog worden?

Het leven is echter niet voorbij na een pijnlijke gebeurtenis. Waarom zou je niet het beste uit je mogelijkheden proberen te halen?

 

Wat

Een oplossingsgericht begeleidingstraject van 6-9 mnd, voor zover mogelijk en nodig in samenspraak met de werkgever, teneinde samen een nieuwe, passende werkplek voor jou te vinden of creeren. Ofwel bij je huidige werkgever (1e spoor), ofwel bij een andere werkgever (2e spoor).

 

Wanneer

 • bij burnout
 • bij een conflictueuze arbeidsrelatie
 • bij een grote overgang n.a.l.v. ziekte, leeftijdsbeperkingen, reorganisatie
 • nadat interne re-integratie niet gelukt is

 

Waartoe?

Doel is dat jij weer goed in je vel komt te zitten en weer aan het werk. Op een werkplek die bij je huidige mogelijkheden en omstandigheden past. Daartoe doorloop je een begeleidingstraject dat uit vier modules bestaat. Soms realiseren mensen zich tijdens het traject dat ze voor zichzelf willen beginnen, of juist willen stoppen met werken en andere dingen doen die het leven mooi en zinvol maken. Dan gaan we daar op door. Het gaat er om dat jij precies daar uit komt, waar je wilt zijn.

 

De Vrijplaats®

De Vrijplaats® biedt zowel jou als de werkgever een veilige plek om de situatie te onderzoeken en in gezamenlijkheid tot een oplossing cq uitweg te komen. Beide partijen zijn er als het ware op vriendelijk terrein en wij komen op voor het kwetsbare aan beide kanten. Jij als werknemer ontvangt in dit proces integrale, persoonlijke en zakelijke begeleiding. Doel is helder te krijgen hoe je verder wil en kan, en daar de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van te toetsen. 

 

Wat levert het op? 

Een weloverwogen en doorvoeld oplossingsproces. Schadelastbeperking voor beide partijen. De stukjes vallen op hun plek. Een goede, faire afhechting van het oude en vertrouwen in de toekomst.

  

Een klant over het traject
'Ik heb de Vrijplaats als inspirerend, verrijkend en inzichtgevend ervaren. Het hielp me om van denken naar voelen te gaan en mijn bronnen van energie weer aan te boren. Ik waardeer de dienstverlening met een dikke 8,5. Top!'  HH te Amsterdam, Loopbaancoach

 

Inhoud traject

Het programma van de Vrijplaats® kent een natuurlijke opbouw en bestaat uit 4 modules.

Module 1 gaat over het herstel van je persoonlijke balans: werken aan je zelfvertrouwen, zelfsturingsvaardigheden en energieniveau. Samen creeren we jouw Zelfsturingkaart.

Module 2 is een onderzoeksmodule: we brengen jouw huidige situatie integraal in kaart (zie boven) en ontwikkelen van hieruit en op basis van wensen en mogelijkheden een aantal haalbare opties. Dit leidt tot jouw Kompas.

Module 3 gaat over empowerment en het vitaliseren van je voorkeursoptie(s). Hieruit ontstaat je eigen Vitaliseringsplan.

Module 4 gaat over je functieprofiel en het concretiseren van je carrierewensen in de tijd. Van droom naar daad. Dit leidt tot de Functiematch en je eigen Spoorboekje .

 

Dienstverlening

 • Intake werknemer
 • Intake werkgever
 • Per module 4 sessies van 2 uur met werknemer
 • Verschillende profiel- en loopbaanonderzoeken (scans)
 • Formats en rapportages
 • Per module 1 evaluatiegesprek met werkgever en werknemer
 • Indien wenselijk/nodig: mee naar bedrijfsarts, of een gesprek thuis, met de partner
 • Facultatief na module 3: Een 3 minuten durende mindsetvideo op maat, om nieuwe inzichten en gedrag in het onbewuste te verankeren

Investering

Qua tijd: 6-9 maanden afhankelijk van frequentie

Qua prijs: €5450 ex BTW. 

 

Geschikt voor

Hoger opgeleiden in zorg-, expert-, staf- en managementfuncties.

 

Contact 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

 

 

btn_e-zine