Blog van een conflictbegeleider

Hoe reageer jij op kritiek?

Hoe reageer jij op kritiek?
25-02-2013 10:58


Als leidinggevende (en ouder) krijg je soms de wind van voren. Wat doe je als je op felle kritiek stuit? Zwijgen?


Op Debat.NL las ik 5 manieren om niet te duiken. Waar ze op neerkomen is: laat de verdediging varen en laat maar komen die kritiek! 

 

Het was zo'n mooi rijtje dat ik het hier met een paar kleine aanpassingen, heb overgenomen voor jullie: 

 

1. Irritatie vs interesse

De grootste fout bij forse kritiek is meteen in de contramine gaan (‘Moet jij zeggen!’) of bagatelliseren (‘Even rustig a.u.b.’). Toon geen irritatie. Toon oprechte belangstelling: ‘Mmmm, interessant.’

 

2. Schrap ‘nee’ uit je woordenboek

Reageren op kritiek met ‘Nee, ik benadeel niemand’ is vragen om een welles-nietes. Met een diplomatiek ‘Ja, ik begrijp wat je dwarszit’ ontwapen je bijna elke criticaster. Dat voorkomt heel wat bekvechten.

 

3. Ga een trapje hoger of lager staan

Letterlijk ingaan op kritiek werkt zelden. Het kost veel tijd en stemt nooit tevreden. Reageer ook niet op bijvoeglijke naamwoorden (werkdruk te hoog, hoezo te hoog?). Leg liever uit wat je wilt en waarom.

 

4. Reframe

In alle kritiek zit een wens verpakt. Mensen weten snel wat ze niet willen, maar wat ze wel willen vergt meer denkwerk. Wat negatief begint, eindigt positief als je vraagt ‘Hoe zou jij het willen?’

 

5. Liever kritiek vooraf dan achteraf

Kritiek verwerken als het besluit al genomen is grenst aan zelfkastijding. Peil je criticasters liever voordat je beslist. Tevoren weerstanden opruimen werkt beter dan conclusies door de strot duwen. En je bespaart jezelf gezichtsverlies en mea culpa!

 

 

Nou nog toepassen! Het eerste punt 'toon oprechte belangstelling' vind ik zelf niet echt haalbaar, vanwege de schrikreactie waarin je zit. De stresshormonen die bij felle kritiek door je lichaam schieten maken dat je je afsluit ipv opent. Het is echter wel een mooie suggestie die in tweede instantie wellicht veel goeds kan brengen! 

 

reacties  0 reacties reageren