Training Transformatieve Conflictcoaching
Werk jij als geestelijk verzorger, coach, of psychosociaal hulpverlener en wil je:
♥ gegarandeerd impact en voorspelbaar succes voor je cliënt?
♥ een gestructureerd, creatief en licht werkproces?
♥ zelf een verdiepingsslag maken in je conflictvaardigheid?
De Training Transformatieve Conflictcoaching biedt je diepgaande kennis en excellente tools om je cliënten te faciliteren hun (innerlijke) conflict vaardig te hanteren, te benutten èn los te laten. Transformatieve conflictcoaching leidt tot conflictbevrijding.
Van Conflictbegeleider naar Conflictbevrijder
Een afgehandeld conflict is nog geen opgelost conflict. Conflictbegeleiders helpen bij de afhandeling van conflict; conflictbevrijders bij de oplossing ervan. Van oplossing is pas sprake als je cliënt er geen last meer van heeft. Als hij weer in zichzelf en in het leven gelooft. Als de (zelf)liefde weer stroomt en je cliënt zich (weer) vrij voelt om te bewegen en leven! Ondanks de nare, of zelfs afschuwelijke ervaring(en)...
Als conflictbevrijder leer je begeleiden:
van stagnatie en escalatie naar verantwoordelijkheid nemen en creativiteit
- van pijn en eenzaamheid naar (zelf)compassie en verbinding
- van angst en beperking naar (zelf)liefde en bevrijding
- van krampachtig overleven naar groei en weer voluit en zinvol leven
Wil jij dit ook kunnen? Maak kennis met de Vrijplaatsmethode en leer de belangrijkste stap naar conflictbevrijding toepassen in de:
Masterclass Conflictbevrijding
Wie ben ik, dat ik iets over dit onderwerp mag roepen?
Mijn naam is Alexandra van Smoorenburg (1963), coach, lichaamsgericht therapeut en healer. Zo'n 20 jaar geleden werkte ik in de reintegratiebranche en begeleidde ik werknemers met meervoudige problematiek. Het was vaak zo gecompliceerd dat het moeilijk was ze ècht vooruit te helpen. Totdat ik erachter kwam dat hun problemen vaak symptomen bleken van éénenhetzelfde onderliggende innerlijke conflict. Ook ontdekte ik dat, als dit conflict opgelost werd, de andere problemen als sneeuw voor de zon weg leken te smelten. Dit fascineerde mij!
Ik wierp me op het onderwerp en vond met vallen en opstaan manieren om conflict te decoderen en transformeren, alsook wegen om de kansen en mogelijkheden die erin verstopt zitten op te sporen en te benutten. Het lastige gesprek voeren werd hierdoor stukken gemakkelijker voor mijn cliënten. Steeds meer ging ik uiterlijk conflict zien voor wat het werkelijk is: een hulpmiddel op iemands pad, dat precies op het juiste moment in iemands leven komt. Mijn ziens- en werkwijze ontwikkelden zich op natuurlijke wijze tot een samenhangende methodiek, die ik in 2007 reeds als merk deponeerde, en waar ik sinds enige jaren met heel veel plezier les in geef.
De Vrijplaatsmethode
In de Training Transformatieve conflict- (& life)coaching leer je dus werken met de Vrijplaatsmethode: een stapsgewijze coachingmethodiek die zowel uiterlijk als innerlijk conflict werkbaar en oplosbaar maakt. Het is een stap-voor-stapmethode, gebaseerd op ontspanning, zelfsturing en een zingevende benadering van conflict. Het doel van de Vrijplaatsmethode is transformatie, groei en bevrijding.
Je leert coachen op 4 resultaatgebieden:
- conflicthantering: zowel emotioneel als communicatief
- conflictbenutting: het zien en aangrijpen van kansen en mogelijkheden
- conflictbevrijding: het versneld loslaten van stress en pijn
- zingeving: het (h)erkennen van de onderliggende les, boodschap en/of zegen
Check deze pagina als je meer wil weten over de Vrijplaatsmethode
Werken met een zelfsturingtools
De Vrijplaatsmethode maakt gebruik van verschillende zelfsturingtools. Waarom die nadruk op zelfsturing? Omdat adviseren niet werkt in geval van conflict.
Het belangrijkste zelfsturingtool is het zogenaamde ‘Vrijplaatstool'. Met dit ruimtelijke tool leid je je cliënten stap voor stap, zonder te forceren. door alle mogelijke innerlijke weerstanden heen naar de oplossing, Het helpt hen de situatie te ontwarren en inzicht te krijgen in zowel zijn innerlijke dynamiek, alsook de onderlinge dynamiek. Ook faciliteert het dat ze hun eigen conclusies trekken, zichzelf adviseren en welbewust kiezen voor een constructief pad. Niet omdat dat moet, maar omdat ze er ‘vanzelf’ achter komen dat dit hun kansen op succes vergroot.
Groot voordeel van het Vrijplaatstool voor de cliënt:
Navigeren op basis van eigen inzicht en kracht. Het Vrijplaatstool verbetert in hoge mate het reflectie- en zelfsturingsvermogen van je cliënt. Het faciliteert volautomatisch dat je cliënt verantwoordelijkheid neemt en constructieve stappen gaat zetten!
Groot voordeel van het Vrijplaatstool voor jou, als begeleider:
Een glashelder, ontspannen proces, met een gegarandeerde positieve uitkomst. Ook biedt de methodiek - ondanks de gestructureerde aanpak - alle ruimte om te variëren in intensiteit en diepgang van de begeleiding. Wil jij bijvoorbeeld hypnose, lichaamswerk, systemische werk, of healing oid integreren, dan kan dat naadloos ingevoegd worden.
Naast het Vrijplaatstool leer je ook nog andere tools te gebruiken die je cliënt ondersteunen in zijn zelfsturing, zoals de Zelfsturingskaart, het Relatietool en het Communicatietool.
Mike Janssens (Psycholoog en Mindfulnesstrainer): 'Beter gereedschap om mensen te coachen' |
'De Vrijplaatsmethode laat je op een nieuwe manier tegen conflicten aan kijken, hoe je ze kunt gebruiken voor je persoonlijke groei. De training was leerzaam en praktisch en heel inspirerend! Ik heb er voor mij persoonlijk, alsook voor mijn werk als psycholoog en mindfulnesstrainer veel aan gehad. Ik voel dat ik beter gereedschap heb om mensen te coachen. Vanuit rust! Ik kijk ernaar uit om er verder mee aan de slag te gaan.' |
Interessant! Ik ga die Masterclass boeken.
Wanneer zet je een transformatief coachingtraject in?
Inhoudelijk:
- Bij een persoonlijk conflict, zowel innerlijk als uiterlijk
- Bij psychosociale arbeidsbelasting (intimidatie, pesten, (werk)stress, et cetera)
- Bij dreigende burn-out (innerlijk conflict)
Qua 'interventie':
- Als een op zichzelf staand conflict- of lifecoachingtraject
- Als pre-mediation (bij hoogoplopende emoties en/of machtsongelijkheid)
- In aanvulling op een juridisch traject (idem, bv in geval van een vechtscheiding, onterecht ontslag, of conflict rondom erfenis)
Hoe weet ik of Transformatieve Conflictcoaching bij mij past?
Tja, dat is moeilijk te zeggen, maar je gaat vast superblij worden met Vrijplaatscoaching als je
- begrijpt dat zelfsturing in geval van conflict een vereiste is om resultaat te bereiken;
- houdt van een gestructureerde manier van werken;
- graag de diepte raakt en impact wil genereren bij je cliënt;
- bereid bent ontspanningsoefeningen te begeleiden en te werken met transformatieve coachingtechnieken
- openstaat voor een zingevende benadering van conflict
Jouw profiel
Minimaal HBO-denkniveau | Holistisch mensbeeld | Zorgvuldig en vertrouwelijk met informatie om kunnen gaan | Betrouwbaar in afspraken | Bereid en in staat het proces goed te monitoren (afstemmen, iets uit kunnen leggen, gefaseerd werken, voortgang bewaken, evalueren) | Bereid te reflecteren op je eigen functioneren (Intervisie)
Willeke Kempkes (Psychosynthese Coach): 'In een rustiger, open, zonder oordeelstuk van mezelf gekomen.' |
De training was verrijkend, intensief, en goed voorbereid met veel ondersteunend materiaal. De training heeft me veel inzicht gegeven in hoe ik zelf met conflicten omga, en inzicht in alle terreinen die deze methodiek verkent. Zelf ben ik hierdoor in een rustiger, open, zonder oordeelstuk van mezelf gekomen, van waaruit het fijn werken/ leven is.' |
Yes! That's me. Ik ga een eerste stap zetten.
Inhoud Training Transformatieve Conflictcoaching
- Onderliggende theorieën
- Leren werken met de verschillende zelfsturingstools: Het Vrijplaatstool, De Zelfsturingskaart, Het Relatietool en het Communicatietool.
- Intrainen van de 7 vaardigheden van een conflictbevrijder
- Oefenen met de transformatieve coachingtechnieken
Cees de Bever (Coach): 'Veel verdieping en structuur door het tool!' |
Ik heb de training als zeer positief ervaren! Fijne setting, veel persoonlijke aandacht, interactief, tijd voor discussie/input/vragen van cursisten. Het heeft me veel verdieping gebracht en verankering van eerder geleerde coachingvaardigheden. Ook heb ik structuur leren aanbrengen in een coachtraject! Alexandra is een gedreven, kennis van zaken hebbende, meelevende trainer. Ook de combinatie van theorie en zelf oefeningen doen sprak me aan. En last but not least: de studiematerialen waren erg helder en overzichtelijk! Een vette 9!' |
Na afloop van de training
- ben je een kei in het mobiliseren van eigen verantwoordelijkheid, constructieve zelfsturing en conflictbevrijding;
- kun je een transformatief conflictcoachingtraject met garantie op succes aanbieden;
- heb je jezelf van een persoonlijk conflict bevrijd, dan wel jouw eigen grondhouding en persoonlijke strategie in conflicthantering ontwikkeld (in geval je geen concreet conflict hebt om aan te werken);
♥ heb je je ontwikkeld van conflictbegeleider tot conflictbevrijder! ♥
Frederieke van Nieuwenhuizen (Ondersteuner Cliëntenraden): 'Een concreet handvat om met mensen te werken en minder bang voor conflict' |
Ik heb de training als heel positief en intensief ervaren! Hij sloot goed aan bij trainingen die ik eerder deed over lichaamswerk, stilteretraites en de ITIP-opleiding. Het geeft een geweldig handvat om concreet met mensen aan de slag te gaan, dat vind ik fijn. En voor mijzelf betekent het dat ik meer geleerd heb over wat een conflict nu eigenlijk inhoudt en dat ik er veel minder bang voor ben.' |
Ik weet genoeg: ik meld me aan voor de Masterclass!
Praktisch
Het is een blended learning training, bestaande uit de volgende onderdelen:
a) Masterclass |
Van conflictbegeleider naar conflictbevrijder |
Live, via Zoom, 2 avonden |
b) Bootcamp 1 |
Oefenen met de zelfsturingtools |
Live, 3 dagen, 9.00 – 17.00 |
c) Verdiepingsmodules |
De Vrije Positie Imaginatie en Sculpting |
Live, 3 zaterdagochtenden |
d) Bootcamp 2 |
Oefenen met de zelfsturingstools |
Live, 2 dagen, 9.00 - 17.00 |
d) Zelfstudie |
Theorie |
Online, video's |
d) Praktijkervaring |
2 oefentrajecten |
ca 25 uur |
e) Vrijplaats Lab |
Supervisiebijeenkomsten |
Live, via Zoom, 3 + 2 avonden 19.30 – 21.30 u |
f) Toetsgesprek |
Bespreking oefentrajecten (individueel) |
2 uur online |
èTotale duur: ca 8 maanden
Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8 personen.
Studiemateriaal
Al voor de bootcamp krijg je toegang tot een aantal video's waarin de theorie wordt behandeld. Na de bootcamp volgen meer video's, ter verdere verdieping en om je te ondersteunen bij het praktische werk. Het Vrijplaats® Zelfsturingtool, het Handboek TTCC + de scripts met vragen voor de sessies worden uitgereikt tijdens de training.
Constance de Graaf (verpleegkundige en coach): 'Het heeft me zoveel krachtiger en gelukkiger gemaakt!' |
Ik vond de training zeer verhelderend, prettig. Ik heb veel kennis opgedaan en vaardigheden geleerd. Ook zelfkennis: het heeft me zoveel krachtiger en gelukkiger gemaakt. Ik vind de Vrijplaatsmethode een laagdrempelige, verhelderende en bevrijdende methode.' |
Investering Training Transformatieve Conflictcoaching
Masterclass: €97 ex BTW (bij losse afname).
Opleiding: €3497 ex BTW. Deze prijs is inclusief:
- het Vrijplaats® Zelfsturingstool t.w.v. €197
- de scripts voor de sessies
- het Handboek "Transformatieve Conflictcoaching met de Vrijplaatsmethode. In 7 stappen naar conflictbevrijding." (incl. literatuurlijst) t.w.v. €37
- de video's met instructies en theorie (15 uur)
- het mondelinge toetsgesprek en het certificaat.
Data eerstvolgende Training Transformatieve Conflictcoaching
Masterclass : live via Zoom, 11 en 18 januari 2023 van 19.30 - 21.30
Bootcamp (3 dagen): 20, 21 en 22 februari 2023 van 9.00 - 17.00 uur (vol)
Verdiepingsmodules: 4 zaterdagochtenden, data in overleg
Supervisie: 3 avonden, data in overleg
Locatie: Het Coachinghuis, Binnenkant 24, op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS
Lijkt het je wat? Meld je aan via onderstaande button en VERHEUG je!
Definitely interested! Ik meld me NU aan voor de eerste stap!