De Vrijplaatscoach. Van Conflict naar Groei. - Alexandra (Sanne, San) van Smoorenburg (1963)

Alexandra (Sanne, San) van Smoorenburg (1963)

biografie Alexandra van Smoorenburg
biografie Alexandra van Smoorenburg

In mijn carrière heb ik behoorlijk wat krullen gemaakt: van tentoonstellingsmaker (ik ben van huis uit kunsthistoricus) naar communicatiemedewerker in de bouw, naar coach/counselor en lichaamsgericht therapeut, om tenslotte in 2001 te gaan werken bij re-integratiebureau  Human Basics. Daar ontwikkelde ik samen met Paul Sträter de Vrijplaats®, een succesvol begeleidingsconcept voor werknemers met meervoudige problematiek. Toen Paul op zijn 63e stopte besloot ik voor mezelf te beginnen. De rollen draaiden om, want binnen no time kon Paul het niet laten en kwam hij voor mij werken! :) 


Blijven kijken, blijven voelen, blijven leren 

Ik ben eigenlijk altijd blijven studeren. Zo deed ik afgelopen jaren een training in Spiritual Guidance en in Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) en verdiepte ik me in Pranic Healing. Belangrijke inspiratiebronnen zijn het Shambhala Boeddhisme (sinds 25+ jaar) en het Soefisme. Stilte en zelfreflectie zijn voor mij de basis van waaruit ik leef en werk.  

 

Spiritualiteit en conflict 

Mijn spirituele ontwikkeling is debet aan mijn praktische en hoopvolle kijk op conflict. Waar ik vroeger dacht dat het conflict vermeden en gesust moest worden om de vrede te bewaren, weet ik sinds een tiental jaren dat niets minder waar is. Goed en elegant met conflict omgaan maakt het leven stukken leuker, interessanter en gemakkelijker! Conflicten brengen je dichter bij je zelf en je bestemming en vormen een directe toegangspoort naar vredesbewustzijn. 

 

Mijn motto
De tijden zijn pittig en ik probeer mijn steentje bij te dragen door mensen te helpen goed met conflict om te gaan. Mijn motto is dat conflictvaardigheid van elk gewoon mens een levenskunstenaar maakt. Ik vind mijn werk fantastisch en werk het liefst met mensen die helderheid zoeken en openstaan voor het vinden van nieuwe oplossingen voor oude problemen. Mensen bij hun eigen kracht brengen maakt mij gelukkig.

 

Ik hoop je te ont-moeten, 

 

met hartelijke groet, 

Alexandra van Smoorenburg

 

Nog meer lezen? Hier een uitgebreid interview met mij door Brenda Serrée, van Bewust Amsterdam.