Re-integratietraject

Re-integratietraject bij burn-out of grote overgang

Flow, dat komt van flowers, toch?
Flow, dat komt van flowers, toch?

Van binnenuit 

je leven 

weer in flow brengen.

 

Wie zich te midden van grote veranderingen bevindt, kan flink onzeker worden. Je bent niet meer wie je was, maar wie ben je nog wel? En wie en wat kun je nog worden?

Het leven is echter niet voorbij na een pijnlijke gebeurtenis. Waarom zou je niet het beste uit je mogelijkheden proberen te halen?

 

Als jij in dit proces zit en iemand naast je kunt gebruiken met een schat aan ervaring, inzicht in mens en organisatie en veel verstand van werk, dan kunnen wij je dat bieden. Onze senior coach Paul Sträter komt graag naast je staan, helpt jou bij je eigen waarheid te komen en het allerbeste uit je mogelijkheden te halen. Voor nu en de toekomst. 

 

Wat?

Een begeleidingstraject van max 9 mnd om een nieuwe, passende werkplek te vinden of creeren. Ofwel bij je huidige werkgever, of bij een andere werkgever. 

 

Wanneer?

  • bij burnout, een grote overgang, of psychosociale arbeidsbelasting (agressie, (seksuele) intimidatie, geweld, pesten en/of werkdruk)
  • langdurige of chronische ziekte
  • leeftijdsbeperkingen
  • imagoproblemen
  • reorganisatie of boventalligheid 
  • meerdere problemen tegelijk
  • na falende interne re-integratie

Waartoe?

Doel is dat jij weer goed in je vel komt te zitten en zo mogelijk weer aan het werk. Op een werkplek die bij je huidige mogelijkheden en omstandigheden past. Daartoe doorloop je een begeleidingstraject dat uit vier of vijf verschillende modules bestaat. Soms komen mensen er tijdens het traject achter dat ze voor zichzelf willen beginnen, of juist willen stoppen met werken en andere dingen doen die het leven mooi en zinvol maken. Dan gaan we daar op door. Het gaat er om dat jij precies daar uit komt, waar je wilt zijn.

 

De Vrijplaats®

De Vrijplaats® is een veilige plek bij conflict en onmacht. We helpen je weer in je kracht te komen en jezelf opnieuw te positioneren. Dit op basis van wie je echt bent, wat je echt wilt, en wat er in het huidige moment echt kan. Zodat je het gesprek en de mogelijke onderhandelingen met je omgeving goed aan kunt. En vooral ook: zodat je weer het plezier en vertrouwen in je werk en je leven herwint.  


De Vrijplaats® biedt een integraal begeleidingsprogramma, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. 

Dit houdt in dat alles wat van invloed is op je keuzeproces wordt meegenomen: de (aanstaande) veranderingen in je werk, je gezondheid, gezinsleven, relatie, mantelzorg, financiele implicaties, wat er ook maar speelt. Zodat je loepzuiver krijgt wat belangrijk voor je is, wat je wilt, wat je kunt, en hoe de hazen lopen. Dan durf je met een gerust hart weer stappen te zetten.

 

'Ik heb de Vrijplaats als inspirerend, verrijkend en inzichtgevend ervaren.

Het hielp me om van denken naar voelen te gaan en mijn bronnen van energie weer aan te boren.

Ik waardeer de dienstverlening gemiddeld met een 8.7. Top!'  HH te Amsterdam, Loopbaancoach 

 

De begeleidingsmodules 

Het programma van de Vrijplaats kent een natuurlijke opbouw. Het bestaat uit 4 of 5 modules. 

We beginnen bij de basis: het opbouwen van je energieniveau en je zelfsturingsvaardigheden. Daarna gaan we samen je mogelijkheden en beperkingen in kaart brengen. Dan werken we aan transformatie en empowerment. En tot slot stellen we je functieprofiel vast. Deze modules resulteren respectievelijk in een Vrijplaats Zelfsturingkaart, een Vrijplaats Kompas, een Vrijplaats Vitaliteitsplan en een Vrijplaats Functiematch. Hierna ben je klaar om geplaatst te worden. Afhankelijk van de situatie doen we dit in samenwerking met een dienstverlener met een groot netwerk voor plaatsingsmogelijkheden. 

Neem voor meer concrete info over het programma en de modules svp contact met ons op.   

 

Investering

Qua tijd: 4 of 5 modules van elk 4 sessies van 2 uur, tweewekelijks ritme, eigen verslaglegging (ca 9 maanden).
Qua prijs: op aanvraag.

  

Geschikt voor 

Geschikt voor alle niveaus en binnen alle culturen, mits de bereidheid aanwezig is om aan het probleem te werken. En mits men de Nederlandse (of Engelse) taal voldoende beheerst. 

  

Contact  

Kun jij onze hulp gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een orienterend gesprek.